Selecteer een pagina

Wilfred ‘CE Zwolle’ Vogd

Het is hartje zomer en we zitten in de schaduw op het terras. Woensdag hebben we de uitnodiging voor Cycling Espresso de deur uit gedaan. Rit 1 staat op het punt van beginnen. Samen met 15 mannen drinken we rustig onze espresso, want dat zit natuurlijk niet voor niks in de naam. Mijn schaatsvriend, fietsfanaat en koffieliefhebber Wilfred is een van de 15 die er die allereerste rit bij is.

Na goed 60 kilometer rondom onder andere het Leekstermeer zijn we weer terug bij de Doppio. Het was een fantastische rit en het smaakt naar meer. Wilfred en ik kunnen niet wachten tot de volgende rit en dromen al over de mogelijkheden die er zijn. Want de opkomst is al groter dan bij zusje Running Coffee. Misschien kunnen we zelfs wel in meerdere plaatsen starten… Wie weet.

Het duurt even en dan krijgen Wilfred en ik het over het uitbreiden van Cycling Espresso in andere steden. Hij woont in Zwolle, houdt van fietsen en koffie en bovendien werkt hij bij Sparta. Misschien geen racefietsen, maar ‘close enough’ zoals de Engelsen zouden zeggen. Bovendien is samen fietsen veel leuker, want dan kan je nog eens lullen over over materiaal of heroïsche ritten op de fiets. Dus de kogel is snel door de spreekwoordelijke kerk en Cycling Espresso Zwolle staat op de kaart en kalender

Wilfred is de eerste die Cycling Espresso vanuit Groningen meenam naar een andere stad. Met heel veel enthousiasme werd in mei 2014 Cycling Espresso Zwolle gestart. Met een aantal wielrenners uit Groningen gingen we langs voor de eerste rit, want hoe tof is het om daarbij te zijn! Onderhand ligt die eerste rit alweer meer dan 80 ritten achter ons. En geeft Wilfred het stokje door. Het was een feest om Zwolle samen met hem te organiseren. Met vele mooie routes, lekkere koffie en een lach op het gezicht van de deelnemers. Het is jammer dat je weg gaat, maar het stokje wordt gelukkig door gegeven. Wilfred bedankt!

Zonder wegkapiteins is er geen Cycling Espresso mogelijk. Zij leiden de groepen en zorgen dat iedereen een leuke zondag heeft. Lijkt het jou leuk om ons daarin te komen versterken als weggkapitein of wellicht zelfs met een eigen Cycling Espresso stad? Laat dan een berichtje achter via de chat of mail ons gerust op info@cyclingespresso.nl, want met een paar extra mensen wordt het nog veel leuker fietsen!