Selecteer een pagina

Mallorca

Lanzarote

Grand Canaria

Algarve

Benidorm

CESENATICO

Op trainingskamp in Europa

De dagen worden langer en warmer. Toch laat het nog te wensen over. Wij houden immers van kortebroeken, streepjes en aangename temperaturen. Hier in het centrum van Europa moeten we nog even wachten tot we weer in de kortebroek naar buiten kunnen. Of je bent gewoon een ‘die hard’ die altijd in het kort naar buiten gaat, want dat kan natuurlijk ook nog. Doe jij dit niet en heb je toch zin om in de warmte te fietsen dan kan je in het zuiden van Europa terecht. Vliegend of met de auto, Spanje, Portugal of Italië lenen zich uitstekend voor een trainingskamp in de periode tot en met mei om de eerste serieuze kilometers te maken.

MALLORCA

Temperatuur: ± 14-21°C; Place to be: Alcúdia
Kosten vliegticket:
 v.a. € 175,- (+ ~€ 100 per fiets); Fietsverhuur: ± € 120,-
Foto: Anokarina

In ongeveer 2 uur vlieg je vanaf Amsterdam naar Mallorca. Hoewel het een Spaans eiland is kan je hier uitstekend met Duits uit de voeten. Je kan op Mallorca vlak, heuvels en bergen fietsen. Ideaal als je van afwisseling houdt of de eerste dagen rustig aan wilt beginnen. Zoek je een echte uitdaging? Dan kan je je borst natmaken voor een rondje eiland van plus 300 kilometer. Of fiets naar het noorderlijkste puntje Cap de Formentor. Alcúdia, dat in het noorden ligt, is hiervoor een schitterende uitvalsbasis. Heb je daar geen zin in, dan kan je ook een dag shoppen in Palma de Mallorca.

LANZAROTE

Temperatuur: ± 22-23°CPlace to be: Club La Santa
Kosten vliegticket:
 v.a. € 250,- (+ ~€ 100 per fiets); Fietsverhuur: ± € 100,- / week
Foto: Robert Oosterhuis

Op goed 4 uur vanaf Amsterdam ligt het Canarische eiland Lanzarote. Voor veel triatleten het trainings whalhalla en ook voor wielrenners een fijne plaats. Het eiland is ongeveer 60 kilometer lang. Hierdoor komt een rondje eiland op ongeveer 180 kilometer. Over een zeer gevarieerd parcours dwars door lavavelden en met vele vergezichten. Hardlopen en zwemmen kan trouwens ook uitstekend op de atletiekbaan of in één van de 50 meter baden van Club La Santa. Is alleen trainen je niet genoeg, dan kan je in het voorjaar ook deelnemen aan Ironman Lanzarote.

GRAN CANARIA

Temperatuur: ± 20-22°CPlace to be: Maspalomas
Kosten vliegticket: v.a. € 300,- (+ ~€ 100 per fiets); Fietsverhuur: aanwezig
Foto: Nicole Clerx

In tegenstelling tot Lanzarote, kan je op Gran Canaria uitstekende de bergen in en is het geen kunst om hoogtemeters te maken. Vanuit Maspalomas in het uiterste zuiden van het eiland ben je binnen een paar kilometer in het ongerepte binnenland. Hier kan je schitternd fietsen op de kronkelende weggetjes die langs de bergen omhoog slingeren. Vanaf Amsterdam vlieg je er in ongeveer 4 uur heen. 

ALGARVE

Temperatuur: ± 16-21°C; Place to be: Albufeire of Monte Gordo 
Kosten vliegticket: v.a. € 250,- (+ ~€ 100 per fiets); Fietsverhuur: aanwezig
FotoLexe-I

In de Algarve ligt Faro waar je in een kleine drie uur heen vliegt vanaf Amsterdam. Deze streek die de gehele zuidkust van Portugal bestrijkt is een schitterende omgeving om met de fiets te verkennen. Langs de kust is het realatief vlak en in het binnenland kan je de heuvels opzoeken. Zoek de krijtrotsen van Cape Saint-Vincent op het meest zuidwestelijke puntje van Europa of rij langs de Guadiana (de Spaanse grens richting noorden. Wil je ook nog een keer hardlopen? Dan zijn de bossen rondom Monte Gordo of de zoutpannen bij Faro iets voor jou.

COSTA BLANCA

Temperatuur: ± 16-24°C; Place to be: Calp
Kosten vliegticket: v.a. € 150,- (+ ~ € 100 per fiets); Fietsverhuur: Aanwezig
FotoŁukasz Lech

Op goed 2,5 uur vliegen van Schiphol ligt de Costa Blanca waar Calp de place to be is voor de echter wielerfan. Deze plaats aan de oost kust van Spanje is de plek waar vele profploegen in het voorjaar hun heil zoeken in voorbereiding op het seizoen. De kans is erg groot dat je ze ergens onderweg tegenkomt in het begin van het jaar wielerjaar. Langs de kust kan je hier vlak (voor Spaanse begrippen dan) fietsen. Ga je het binnenland in dan kan je je hier meten met profs als Thibaut Pinot of Greg Van Avermaet. En voor de rustdagen kan je natuurlijk kiezen uit een van de vele stranden langs de Costa Blanca.

CESENATICO

Temperatuur: ± 7-22°C; Kosten vliegticket: v.a. € 250,- (+ ~€ 100 per fiets); Fietsverhuur: aanwezig
FotoMassimiliano Calamelli

Dit is de plaats waar Marco Pantani vandaan komt en je vindt hier dan ook een monument ter nagedachtenis aan ‘Il Pirato’. Het is dan ook niet voor niks dat je hier als wielrenner je lol op kan. Je kan vlak langs de kust of het binnenland in voor heuvels en bergen. Wil je een kijken in San Marino, dan kan je op de fiets naar het stadje klimmen. Vanuit Nederland kan je hier zelfs met de auto naar toe, waarbij je door de Zwitserse Alpen rijdt. Vliegen is rond de 2,5 uur vanaf Amsterdam naar Bologna.