Selecteer een pagina

Etappe vier op weg naar The Ride 2018

De afgelopen maand was een goede trainingsmaand met lekker veel kilometers. In totaal zo’n 1250 kilometer. Maar er kwam een kleine kink in de kabel in het begin van de maand. Doordat ik iets te fanatiek de ‘col du Rolderwold’ op ben geknald had ik een licht blessure opgelopen. Leuk hoor dat Strava… Het probleem is dat je net iets te veel, te hard en te fanatiek wordt. Desondanks wel door blijven fietsen natuurlijk, het leek eerst op kramp, dus ik dacht het zal wel. Maar na 50 kilometer leek het wel of er iemand met een mes in had gestoken. Dus rustig teruggefietst en kon op maandag gelijk terecht bij de fysiotherapeut.

Een verrekte aanhechtingsspier was het probleem. Een oude blessure zoals ik in mijn eerste blog beschreef. Na mijn knieblessure heb ik lang moeten revalideren en is de spierkracht nooit meer helemaal hetzelfde geworden zoals ervoor. Mede door deze blessure is het ene been duidelijk sterker dan het andere. Dit maakte de kans op blessures groter.

Eenmaal bij de fysio was dit probleem snel helder. Het advies was dat ik iets rustiger aan moest doen zodat het kon herstellen. Dit ging gelukkig erg snel. Maar het verschil in kracht tussen beide benen was nog steeds iets te groot. Dus samen met mijn fysiotherapeut aan de slag gegaan om daaraan te gaan werken. Op het moment ben ik bezig om krachtoefeningen te doen om zo alles wat sterker te maken. Na The Ride Ardennes (8-10 september 2017) ga ik ook krachttraining toevoegen in mijn trainingsprogramma in samenwerking met de fysiotherapeut.

 In totaal heb ik die week 370 kilometer gereden. Uiteraard was ik daarna wel moe, maar al met al was het goed te doen.

Zo was twee weken geleden mijn zware trainingsweek. Dit ter voorbereiding op The Ride Ardennes, de week begon erg goed en had er veel zin in. Ik hou immers wel van een uitdaging! De week bestond uit totaal 6 trainingen waarvan 4 stuks door de weeks. Voor wie mij gevolgd heeft heeft kunnen zien dat ik er bijna elke ochtend om 5 uur uit was om te gaan trainen. Je merkt dat de dagen ook al korter worden dus het was donker en ook al een stuk frisser.

De trainingen gingen over het algemeen erg goed al waren de laatste trainingen zwaar. In totaal heb ik die week 370 kilometer gereden. Uiteraard was ik daarna wel moe, maar al met al was het goed te doen. Ik kon merken wel dat mijn conditie gegroeid was. Dat geeft vertrouwen dat het goed gaat komen. Het is dan ook nog maar een paar dagen tot aan de The Ride Ardennes. Spannend!!!!

Ik heb er echt heel veel zin in en hoop dat ik mij goed heb voorbereid. De fiets is gecheckt door de fietsenmaker en ook die is er helemaal klaar voor. Al mijn fietskleding is in gepakt, van winter tot zomerkleding want het weer is aardig wisselvallig. Simpel gezegd, ik ben op alles voorbereid. Alles is verzorgt maar voor de zekerheid ook wat eigen sportvoeding mee genomen. Volgens mij kan ik iedereen voorzien van eten onderweg, zoveel heb ik mee. Stel je voor dat ik toch nog honger krijg he.

Een aantal dagen voor de The Ride ga ik iets boven onderhoudsniveau eten. Zonet (donderdag avond) hebben we lekker pizza gegeten, wat vast een stuk boven mijn onderhoudsniveau qua calorieën ligt. Zo heb ik voldoende energie om daar goed te presenteren. Daarnaast doe ik ook rustiger aan kwam trainingen en zit ik dus in mijn supercompensatie.

Afgelopen maanden heb ik hard getraind en een hele hoop bereikt. Zo is mijn conditie gegroeid en ben ik fysiek een stuk sterker geworden. Dit maakt mij erg nieuwsgierig wat het uiteindelijke resultaat is. Ik kijk er erg naar uit om 3 dagen te knallen en nieuwe mensen te ontmoeten. Na deze The Ride Ardennes, zal ik verder gaan met trainen om nog harder, sterker en beter te worden om zo mee te doen aan The Ride 2018!

Groetjes,
Linda

Linda Dijkman

Wielrenster uit Groningen

is een zeer actieve wielrenster uit de stad Groningen. Op instagram deelt ze dagelijks haar voorbereidingen op diversen toertochten met uiteindelijke doel; The Ride the Ardennes en The Ride 2018. En ook op onze site zal ze in ieder geval tot aan The Ride Ardennes schrijven over haar route hier naar toe.